Jury

Yann Arthus-Bertrand (voorzitter), FR
Levensloop

Levensloop

Yann Arthus-Bertrand is fotograaf en milieubeschermer. Zijn spectaculaire luchtfoto's maakten hem wereldberoemd. Hij was altijd al gefascineerd door de dierenwereld en het natuurlijk milieu. Toen hij twintig jaar oud was, vestigde hij zich in Midden-Frankrijk, waar hij directeur van een natuurreservaat werd. Yann besloot voor de eerste Rio-conferentie van 1992 voor het jaar 2000 een groot werk over de toestand van de planeet voor te bereiden: 'DE AARDE VANUIT DE HEMEL'. Dit boek was een groot succes en ging meer dan drie miljoen keer over de toonbank. Yann richtte daarna de stichting GOODPLANET op. Het doel van deze stichting is om mensen aan te moedigen bewuster bezig te zijn met het milieu, om klimaatveranderingsprogramma's uit te voeren en om de ontbossing met lokale ngo's tegen te gaan.

Milieubeschermer en fotograaf

Christie Goodwin, UK
Levensloop

Levensloop

Christie Goodwin uit Groot-Brittannië werkt al meer dan 35 jaar als fotografe. Ze was twaalf jaar oud toen ze voor het eerst een camera in handen had. Pas in 2005, toen ze de opdracht kreeg om een live-optreden vast te leggen, vond ze haar ware roeping. Na deze eerste opdracht stopte ze met haar redactiewerk en ging ze fulltime aan de slag als muziek- en entertainmentfotografe. Christie is tegenwoordig een veelgevraagde tour- en portretfotografe. Ze heeft voor Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart en andere topmuzikanten gewerkt. Het werk van Christie verschijnt op cd's en dvd's, in tournees, internationale publicaties, boeken en tentoonstellingen. In 2018 publiceerde ze ook haar eerste grote fotoboek 'Memories We Made', een terugblik op tien jaar fotografie van Ed Sheeran. Christie is snel en creatief en is een echt karakter. Haar foto's zijn altijd een voltreffer en daar krijgt ze veel respect voor. Als ze niet met de toerbus onderweg is, is Christie in Londen te vinden, waar ze regelmatig als officiële fotografe voor de Royal Albert Hall werkt. Ze heeft ook de covers voor bestsellerthrillers geschoten.
Tobias Hägg, SE
Levensloop

Levensloop

Tobias Hägg, de oprichter van Airpixelsmedia.com en Airpixelsmediart.com, werkt fulltime als fotograaf en videograaf. Hij is geboren in Eskilstuna in Zweden en woont hier nog steeds. Hij houdt van avontuur en ontdekt graag nieuwe plekken vanuit een uniek perspectief. Tobias streeft bij al zijn werk naar perfectie, volgt daarbij een uniek levensperspectief en is altijd op zoek naar verbetering op het vlak van creativiteit. Hij heeft over de hele wereld commercieel werk geproduceerd, geleid en gepresenteerd en werkte daarbij nauw samen met veel internationaal gerenommeerde klanten.
Dr. Christian Friege (CEWE), DE
Levensloop

Levensloop

Dr. Christian Friege is bij CEWE Stiftung & Co. KGaA sinds 2015 verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop van het bedrijf en is sinds 2017 de voorzitter van het bestuur van Neumüller CEWE COLOR Stiftung. De bedrijfsadviseur werkte daarvoor als manager in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Finland en Japan. Hij was verder bestuurslid bij Debitel AG en voorzitter van bestuur bij LichtBlick AG. Als beschermheer van de CEWE-fotowedstrijd 'CEWE Photo Awards' ligt hem het promoten van het cultuurgoed fotografie na aan het hart.
Markus Schreiber (Associated Press)
Levensloop

Levensloop

Markus Schreiber is sinds 1999 werkzaam als fotograaf bij het persbureau The Associated Press (AP) in Berlijn. Hij heeft als fotograaf van een internationaal persbureau veel internationale nieuwswaardige gebeurtenissen en sportevenementen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika vastgelegd. Zo heeft hij foto's gemaakt bij de tweede intifada in Israël en Gaza in 2002, de aardbeving in Pakistan in 2005, de begrafenis van Nelson Mandela in Zuid-Afrika in 2013 en de Olympische Spelen in Londen in 2012 en in Rio in 2016, om maar wat voorbeelden te noemen. In 2014 werd hij verkozen tot winnaar van de World Press Photo Awards in de categorie 'Observed Portrets'.
Joachim Herrmann (Reuters)
Levensloop

Levensloop

Joachim Herrmann is sinds 2012 de hoofdredacteur bij Reuters News Picture Service en is daarbij verantwoordelijk voor de activiteiten in Duitsland. Hij begon in 1988 als fotograaf voor de Deutsche Presse-Agentur GmbH (DPA) in Hamburg, het grootste persbureau van Duitsland. Daarna werkte hij bij Reuters in Bonn en Berlijn. In 2007 was hij de verantwoordelijke beeldredacteur bij Global Picture Desk Singapore. Hij voorzag daarbij klanten van over de hele wereld dag en nacht van kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal om ervoor te zorgen dat Reuters News Picture Service internationaal gezien onmisbaar blijft. Meneer Herrmann was ervoor verantwoordelijk dat alle beelden voldeden aan de strenge normen van Reuters. Daarbij ging het niet alleen om de eigenlijke beeldkwaliteit, maar ook om juridische en ethische kwesties.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Kinderdorpen wereldwijd)
Levensloop

Levensloop

Dr. Wilfried Vyslozil is bestuurslid van SOS Kinderdorpen wereldwijd. Hij werkt al twintig jaar voor de organisatie. Daarvan was hij veertien jaar werkzaam als directeur in Oostenrijk en nu is hij al zes jaar bestuurslid van SOS Kinderdorpen wereldwijd. Vyslozil hield zich daarvoor bezig met executive search en management training. De vader van drie volwassen kinderen is afgestudeerd aan scholen in Schotland en Oostenrijk en heeft aan de Universiteit van Wenen en Linz gestudeerd. Hij heeft verder in Linz, Innsbruck en Boedapest aan de universiteiten onderzoek gedaan en lesgegeven.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description